winda kuchenna

Windy kuchenne w hotelu

Przyjmowanie gości w hotelu jest bardzo skomplikowaną sprawą, szczególnie jeśli to ekskluzywny hotel pięciogwiazdkowy, gdzie klienci są najbardziej wymagający. Wszystko musi się odbywać szybko i sprawnie, pokoje mają lśnić, jedzenie ma być gorące i pachnące, nikt nie ma prawa zakłócać porządku i ciszy nocnej, a obsługa ma być zawsze miła i uśmiechnięta.

Windy kuchenne muszą być w hotelach, żeby posiłek dla gości był jak najszybciej im dostarczony

winda kuchennaCo pomaga z najlepszej organizacji obsługi hotelowej? Windy. Wydaje się być takie proste i banalne, ale dzięki nim wszystko odbywa się dużo szybciej. Windy osobowe dla gości i personelu to standardowe wyposażenie każdego hotelu. Nasi klienci przecież nie będą wchodzić schodami do swoich pokojów, a pokojówki nie będą pokonywać niezliczonej ilości stopni wraz z wózkiem do czyszczenia pokojów, zbierania brudnych ręczników i pościeli i zastępowania ich nowymi. Mamy po dwie windy osobowe dla każdej grupy, żeby nikt nie musiał czekać kilku minut jak winda zjedzie do niego z samej góry, zatrzymując się przy tym na kilku piętrach. Poza tym mamy też widny towarowe, do wnoszenia, a raczej wwożenia cięższych rzeczy np. nowych mebli do pokojów gościnnych. Przydają się takie windy też wtedy, kiedy trzeba przewieźć więcej sprzętu albo więcej osób na dół lub z górę. Poza tym windy przydają się także w porze posiłków. Nie trzeba ich wnosić z dołu na gorę. Mamy widny gastronomiczne z punktami odbioru na każdym piętrze, więc pokojówki nigdzie daleko z nimi nie idą. Brudne naczynia tez idą ta samą drogą. Dzięki temu zaoszczędzamy na czasie i usprawniamy obsługę. Tak by trzeba było jeździć windami towarowymi, bo goście nie chcieliby jeździć z pokojówkami i czyimś jedzeniem, a tak windy gastronomiczne załatwiają sprawę.

Podsumowując, widny wszelkiego rodzaju są dla prowadzenia hotelu niezbędne. Nie tylko windy osobowe, ale także winy towarowe i gastronomiczne powinny znaleźć się w każdym takim ośrodku, z korzyścią dla gości i pracowników.


Opublikowano

w

przez

Tagi: